Warmtepomp

Warmtepomp

SERVICE OVERVIEW

lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp is een zuinig en milieuvriendelijk alternatief voor de huidige verwarmingsketel of verwarmingsinstallatie. De lucht-water warmtepomp zet de buitenlucht op een energiezuinige manier om in warm water voor de centrale verwarming of sanitaire voorzieningen

Hoe werkt lucht-water warmtepomp?

 De werking van een warmtepomp systeem is het beste te vergelijken met de werking van een koelkast:
De buitenunit van de warmtepomp onttrekt warmte aan de buitenlucht en verhoogt de temperatuur hiervan door middel van een compressor. Het koelmiddel in het apparaat wordt verhit, waardoor het in gasvorm verandert. Vervolgens geeft het zijn warmte af aan het water, wat vervolgens door het verwarmingssysteem wordt gedistribueerd. Wanneer de warmte in de lucht-water warmtepomp wordt afgestaan, koelt het koelmiddel af, waardoor de staat verandert naar vloeistof. Dit proces vindt herhaaldelijk plaats.

 

kosten lucht-water warmtepomp

De aanschafprijs van een lucht-water warmtepomp is afhankelijk van een aantal factoren. Het apparaat is vanaf ca. €6.000,- al beschikbaar, maar afhankelijk van de situatie, het verbruik en het soort woning kan de prijs oplopen tot iets boven de €13.000,-, inclusief installatie. U kunt zich het best door een professioneel installateur laten adviseren over de kosten.

subsidies warmtepompen

De overheid moedigt duurzaam wonen aan! Er is dan ook subsidie beschikbaar gesteld voor zowel bedrijven als particulieren die een warmtepomp aanschaffen. Wanneer u de warmtepomp door een gecertificeerde installateur laat installeren, kan de gemiddelde subsidie oplopen tot wel € 2.500,- (afhankelijk van het soort apparaat). Aangezien dit een aanzienlijk deel is van de aanschafprijs, verlaagt u ook gelijk de terugverdientijd.